Hírek
17
Dec
Karácsonyi gyóntatás
Témakör: Plébániai hír

A szentgyónás elvégzésére december 23-án, szombaton reggel fél 8 órától biztosítunk lehetőséget Hesz Attila pálos atya segítségével.

17
Dec
Adventi Koncert
Témakör: Plébániai hír

A mai vasárnap, 17-én 16:00 órai kezdettel az Örmény Kisebbségi Önkormányzat szervezésében immár hagyományos jótékonysági koncert lesz a templomban.

17
Dec
Dobszay Péter a karmesterversenyen
Témakör: Kórus

Örömmel vettük a hírt, hogy templomunk orgonistája, Dobszay Péter karmester-orgonaművész, közönségszavazattal bejutott a Solti Nemzetközi Karmesterverseny döntőjébe. Szívből gratulálunk Péternek a szép eredményért. Köszönöm segítségeteket, összefogásotokat, mind híveink, mind a kedves televíziónézők körében, hogy szavazatotokkal támogattátok Péter továbbjutását. Ily módon 11.000 szavazat gyűlt össze. Büszkeség tölti el plébániánkat Péter sikere miatt. Köszönjük orgonistánk színvonalas liturgikus szolgálatát is. A döntőt az M5 csatorna ma este 23 órakor ismétli műsorában. Az emberi tehetség, szorgalom és szolgálat váljon Isten dicsőségére! A gálakoncertet dec. 30-án láthatjuk.

17
Dec
Karitász-hírek
Témakör: Egyházi hír

A Karitász december 8. és 14. között rendezte meg az Egymillió csillag a szegényekért elnevezésű országos szolidaritási akcióját.
Régi mondás szerint: valahányszor fellobban egy csillag fénye, szeretet gyúl egy emberi szívben.

Ezt a fényt jelképezi az a kis gyertya, melyet az előtérben lehet még megvásárolni. Minden egyes gyertya a Karitász kiáltása az elesettekért, az idősekért, a betegekért, a szükséget szenvedő embertársért. A felajánlott adományból a Karitász a rászorulókat segíti.

Templomunkban indult egy szép kezdeményezés mely szerint, a segítő szeretet gyertyáit fel lehet ajánlani (a kihelyezett tálba helyezve) az utolsó adventi hét időszakára. Ezek a kis gyertyák, személyes csillagok az oltár lépcsőjén fognak majd égni a roráté-miséken és a jövő vasárnap.0

17
Dec
A hit bajnoka
Témakör: Plébániai hír

Szent László királyunk olyan kiemelkedő személyisége a magyarság történelmének, akinek hősies lelkületét, a lovagiasságát, országépítő uralkodását sok évszázada csodáljuk. Trónra lépésének 940., szentté avatásának 825. évfordulója hívta életre idén a Szent Lászlóév programsorozatot. A Pro Patria Egyesület jóvoltából most templomunkba is eljutott a Szent László vándorkiállítás, amely először a freskókiállítást és advent közepétől a történeti kiállítást mutatja be. Ajánljuk szeretettel!

Ugrás: