Hírek
Katolikus vallási adományvonal
Témakör: Egyházi hír

Katolikus vallási adományvonalon van lehetőség az Apostol TV hitéleti szolgálatának telefo-nos támogatására: Hívószám 13600 / 12-es kóddal hívásonként 500,- Ft-ot ajánlhatunk fel. Átmenetileg Yettel, régebbi nevén Telenor hálózatból hívás nem kezdeményezhető, csak SMS-ben küldhető felajánlás. Ebben az esetben az SMS üzenetbe csak a 12-es számot kell beleírni és elküldeni a 13600-as telefonszámra.

Fontos, hogy nem kell a telefonszám elé tenni 06 X vagy +36 X előhívószámot. Hívás vagy SMS küldés csak magyarországi, belföldi hálózatból indítható.

16
Jún
Te Deum
Témakör: Plébániai hír

A tanév végi hálaadó szentmise, a Te Deum a mai vasárnap, június 16-án 10 órakor lesz. A tanévzárót követően vasárnaponként 8:45-kor csendes szentmisék lesznek, az ünnepi szentmiséket továbbra is 10 órakor tartjuk.

16
Jún
Papi utazás
Témakör: Plébániai hír

Holnaptól szombatig a 40 éve felszentelt paptestvéreimmel zarándoklatra indulok. Távollétemben Varga János verbita és Lak Gábor atya misézik.

16
Jún
Vendég együttes koncertje
Témakör: Plébániai hír

Június 18-án, kedden 19 órakor a kaliforniai Peninsula Youth Orcestra koncertjére kerül sor templomunkban, amelyen romantikus zenekari művek fognak megszólalni. Vezé-nyel: Mitchell Sardou Klein.

16
Jún
Szent Charbel lelki nap
Témakör: Plébániai hír

2024 június 22-én, szombaton, 09:30-tól 15:30-ig lelki nap lesz Szent Charbel tiszteletére, keleti keresztény előadásokkal. A program a következő:
09:30 Megnyitó; 09:35 Zenés dicsőítés (Szent Gellért Gitáros Énekkar, Budapest) közben római katolikus imádságok: Szent Charbel litánia, Szentlélek litánia. 10:25 Tanítás: Ötvös Csaba, ortodox lelkész (Árpád-házi Szent Piroska görög ortodox kápolna, Budapest). 11:15 Ünnepi görögkatolikus Szent Liturgia, libano-ni Szent Charbel tiszteletére. Bemutatja: Kocsis Fülöp, hajdúdorogi érsek-metropolita. A liturgián közreműködik a Kökényessy Duó. 12:45 Szünet: az otthonról hozott enni- és innivaló elfogyasztása a templomkertben, valamint lehetőség egyéni imádságra az ereklyés kápolnában (a szentélynél), és szentségláto-gatásra a Szent Pió Atya kápolnában (az előtérnél). 14:00 Tanítás: Tatárka Kirill, ortodox lelkész (Radonyezsi Szent Szergij orosz ortodox templom, Budapest). 14:45 Zenés hálaadás és közbenjáró imaszolgálat 15:30-ig. Szervező: Dél-budai Görögkatolikus Szervezőlelkészség & Paraklétosz Közösség.

Ugrás: