Hírek
13
Máj
Adónk egyházi 1 %-a
Témakör: Plébániai hír

A Magyar Katolikus Egyház az idei évben is segíti az adózók tájékozódását. Az idei évben is lehetőség van arra, hogy a NAV készítse el az adózók bevallását, ezért szeretnénk felhívni figyelmét, hogy abban az esetben is külön rendelkezhet személyi jövedelemadója 1 %-ának felajánlásáról, ha ezt a lehetőséget választotta. Idén kiemelten fontos, hogy rendelkezzen adója egyházi 1%-áról. 2018-tól a benyújtott nyilatkozata újabb nyilatkozat be-adásáig vagy ennek visszavonásáig érvényes marad. A személyi jövedelemadó 1+1%-áról a 17EGYSZA nevű nyomtatvány kitöltésével, illetve az eszja.nav.gov.hu oldalon rendelkezhet. Amennyiben kapott az adóhatóságtól levelet, amelyben felajánlják az adóbevallás elkészítését, ennek melléklete-ként megkapta az EGYSZA nyomtatványt is. Ezt kell kitöltenie és az adóhatósághoz eljuttatnia legkésőbb május 22-ig. Ügyfélkapuval nem rendelkező személyeknek is lehetősége van az online felületen való rendelkezéshez. Ebben az esetben az eszja.nav.gov.hu oldalon válassza a regisztráció nélküli online felület lehetőséget. A Magyar Katolikus Egyház technikai száma: 0011.

(2. 1-% Alapítványunk támogatásának kérése az adó 1%-val:„SZENT PÉTER ÉS PÁL APOSTOL MÉDIAKÖZPONT” KÖZHASZNÚALAPÍTVÁNY; Adószáma: 18021925-1-43)

08
Áprl
Megkezdődött az Örökimádás Gazdagréten!
Témakör: Plébániai hír

Örömmel jelzem, hogy sok felajánlás érkezett a templomunkban szervezett örökimádásra. Így 2018.04.08-án az Isteni irgalmasság vasárnapján meg-kezdődött a Szent Pio-kápolnában az Oltáriszentség folyamatos imádása. A 10 órai szentmise után lett elhelyezve az Eucharisztia imádási helyére.

A porta szolgálatnál továbbra is találunk jelentkezési lapokat, amelyeken jelezhetjük örökimádó szándékunkat, felajánlásainkat. Kérjük, hogy azok is iratkozzanak fel, akik nem tudnak rendszeresen vállalni órákat.

Feliratkozni ide kattintva lehet: FELIRATKOZÁS

24
Dec
Zarándoklataink 2018
Témakör: Plébániai hír

1, Szentpétervár (Észak Velencéje cári köntösben: a lenyűgöző SZENTPÉTERVÁR a fehér éjszakák fényében) (Makrovilág)

Észak Velencéje cári köntösben címmel, a fehér éjszakák időszakában, zarándoklatot szervezünk Szentpétervárra 2018. július 19-23-ig a Makrovilág Utazási Irodával. Jelentkezni a porta szolgálatnál lehet 50.000,- forint előleg befizetésével és utazási adatlap kitöltésével, február 18-ig.

PROGRAM LETÖLTÉSE

 

2, LIBANON - A KÖZEL- KELET GYÖNGYSZEME, A CÉDRUSOK FÖLDJE Zarándoklat Szent Charbel, maronita szerzetes sírjához (Julianus Tours)

A Libanonba tervezett zarándoklat időpontját október végére helyezzük. Ennek részleteiről hamarosan tájékoztatást ad a szervező Julianus Tours. Az utazás programja tájékoztató jelleggel továbbra is elérhető és letölthető.

PROGRAM LETÖLTÉSE

20
Máj
Pünkösd
Témakör: Egyházi hír

A mai vasárnap pünkösd ünnepe. Ezzel az ünneppel fejeződik be a húsvéti ünnepkör, amely hamvazószerdával kezdődött, és a húsvéti idő, amelynek húsvétvasárnap volt a kezdete. Kérjük és várjuk a Szentlélek kiáradását!

20
Máj
Kegyhelylátogató klub
Témakör: Plébániai hír

Kegyhelylátogató klub következő foglalkozása 2018. május 26-án szombaton lesz, melynek programja a következő:

– 9:30 Gyülekező a Széll Kálmán téri óra alatt.
– 9:35 Utazás Budakeszire a 22-es autóbusszal.
– 10:00 Közös ima és éneklés a helyi templomban.
– 10:30 Indulás Makkos Máriára (gyalog túra).
– 11:45 Kegytemplomi program Rétvári tanár úr és a helyi gondnok közreműködésével.
– 12:30 Ebédszünet két variációban: Közös szalonnasütés vagy otthonról hozott élelem elfogyasztása. (a sütéshez nyersanyagok hozatala szükséges) – 13:30 Gyalogtúrával vissza Budakeszire.
– 14:15 Fagylaltozás illetve üdítők fogyasztásának lehetősége. – 14:45 Himnusz szabadpark közös megtekintése.
– 15:30 Visszautazás autóbusszal a Széll Kálmán térre.

Az igen érdekesnek, élménygazdag programra szeretettel hívunk és várunk minden érdeklődőt; klubtagokat, újonnan jelentkezőket, akár egész családokat is! Köszönjük Tanár Úr fáradozásait

20
Máj
Elsőáldozás fényképei
Témakör: Plébániai hír

Az elsőáldozási képek eredeti méretükben letölthetőek a weboldalunkról május 31-éig. A kicsomagoláshoz RAR állománykezelő program megléte szükséges. A képek elérhetősége a következő linken található: http://szentangyalok.hu/downloads/elsoaldozas2018.rar

20
Máj
Libanoni zarándoklat
Témakör: Plébániai hír

A Szent Charbel atya nyomában induló libanoni zarándoklatot október 21-27. között tervezzük. Részletes program és a költségek hamarosan várható. Jelentkezni 50.000,- Ft előleggel és az elérhetőség megadásával a porta szolgálatnál lehet.

Ugrás: