Hírek
08
Júl
Megkezdődött az Örökimádás Gazdagréten!
Témakör: Plébániai hír

Az Isteni irgalmasság vasárnapján megkezdődött a Szent Piokápolnában az Oltáriszentség folyamatos imádása. A csütörtök esti szentségimádás ennek következtében megszűnt. Továbbra is várjuk a jelentkezéseket az üres időpontokra a szervezőknél: Kőrörsiné Ili - korosine.ilona@gmail.com - 06-70-5155696; Medgyesi Zsuzsa - medgyesi.zsuzsa60@gmail.com - 06-30-9415307.

A porta szolgálatnál továbbra is találunk jelentkezési lapokat, amelyeken jelezhetjük örökimádó szándékunkat, felajánlásainkat. Kérjük, hogy azok is iratkozzanak fel, akik nem tudnak rendszeresen vállalni órákat.

Feliratkozni ide kattintva lehet: FELIRATKOZÁS

17
Márc
Nagyböjt
Témakör: Plébániai hír

A nagyböjti péntekeken 14 éves kortól (felső korhatár nélkül) a hústól való megtartóztatással fejezzük ki böjtölésünket. A böjti fegyelem nem kötelezi
azokat a Testvéreinket, akiknek egészségi állapota nem teszi lehetővé, hogy böjtöljenek.
A böjti szent idő különösen alkalmas a lelki megújulásra, szentgyónásunk elvégzésére. Nagyböjtben péntekenként a reggeli szentmise után fél 9-től keresztúti ájtatosságot végzünk a templomi stációknál.

17
Márc
Előadás a kongói liturgiáról
Témakör: Plébániai hír

2019. március 22-én pénteken 18 órakor Fabien testvér vetítettképes előadást tart szakdolgozatának témájáról, a kongói liturgiáról a plébániai közösségi házban. Mindenkit szeretettel várunk!

17
Márc
Kegyhelylátogató klub
Témakör: Plébániai hír

A Szent Rafael kegyhelylátogató klub 2019. március 23-án szombaton tartja soron következő összejövetelét Egerbe a Fájdalmas Anya Kegyhelytemplomba, melynek programja a következő:


8:00 – Gyülekező a Budapest Stadionok autóbusz-állomáson.
8:15 – Indulás a 4-es számú megállóhelyről. Felnőtt jegy ára 2725 Ft, nyugdíjas pótjegy ára 205 Ft, mindkét jegyet érdemes előre megvenni, mert ellenkező esetben lemaradhatunk a járatról!
10:05 – Érkezés Egerbe, ahol előzetes tájékoztatót tart Rétvári Tanár úr klub vezető + ekkor vesszük meg a visszaútra a menetjegyeket.
10:20 – Indulás a kegytemplomhoz, közben a város útba eső nevezetességeinek megtekintése.
11:20 – Fájdalmas Anya Kegytemplom megtekintése helyi szakértő vezetésével.
12:00 – Séta a városban, közben ebéd majd egy híres cukrászda meglátogatása.
13:30 – Utazás a város néző kisvo-nattal a Szépasszony-völgybe. (Menetjegy ára 1000 Ft oda-vissza.) Itt borkóstolás illetve borvásárlás lehetséges. 15:30 – Visszautazás az autóbusz-állomásra, itt a híres Egri főszékesegyház megtekintése. 
16:15 – Visszautazás expressz autóbusszal, érkezés Budapestre 18:05 órakor. Az igen érdekes, változatos, élményekkel teli programokra minden klubtagot és valamennyi újonnan érdeklődőt, akár egész családokat is szeretettel hívunk és várunk!

17
Márc
Betegek kenete
Témakör: Plébániai hír

Nagyböjtben idén is kiszolgáltatjuk a betegek szentségét beteg és idős testvéreinknek. A betegek kenetében azok is részesülhetnek, akik korábban már felvették ezt a szentséget. Előzetes feltétel a szentgyónás elvégzése. A szent kenet felvételének időpontja: április 07. nagyböjt 5. vasárnapja, a 10 órai szentmise. Kérjük a résztvevők előzetes jelentkezését a porta szolgálatnál.

Ugrás: