Hírek
31
Máj
Bíborosi rendelkezések
Témakör: Plébániai hír

Figyelmeztessük a szentmisén résztvevőket a szájat és orrot eltakaró maszk (vagy kendő) használatára. A szenteltvíztartók továbbra is üresen maradnak, a szentáldozás kizárólag kézbe adással történik. Perselyezés, adománygyűjtés a mise végén történjen. További intézkedésig Főegyházmegyénkben fennmarad a vasárnapi szentmisén való részvétel kötelezettsége alóli felmentés, valamint a több gyónónak egyéni bűnvallomás nélkül adható általános szentségi feloldozás lehetősége. Aki azonban így feloldozásban részesül, az később, a legközelebbi egyéni gyónás során tartozik bűneit megvallani. Ezek a felmentések és óvatossági rendelkezések különösen is az idősek és gyenge egészségűek védelmét szolgálják, akikért továbbra is fokozott felelősséggel tartozunk.

31
Máj
Pünkösd
Témakör: Egyházi hír

A mai vasárnap, május 31-e, pünkösd ünnepe. Ezzel az ünneppel fejeződik be a húsvéti ünnepkör, amely hamvazószerdával kezdődött, és a húsvéti idő, amelynek húsvétvasárnap volt a kezdete. Az ünnepi szentmisét 10 órakor Dr. Cserháti Ferenc püspök atya mutatja be (online) a világ magyarjai számára.

31
Máj
TRIANON 100
Témakör: Plébániai hír

Június 4-én, a nemzeti összetartozás napján, csütörtökön délután 16 órai kezdettel megemlékezés lesz templomunkban a trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulója alkalmából. Az emlékező rendezvény egészségügyi okokból zártkörű lesz, de az Apostol TV közvetítésével mindenki számára követhető. Az emlékezést követően. kb. 18:30 órai kezdettel nyilvános szentmise lesz, amelyet Dr. Cserháti Ferenc püspök atya fog bemutatni nemzetünk egységéért.

31
Máj
Elsőpéntek
Témakör: Egyházi hír

A héten, 5-én lesz a júniusi elsőpéntek, a Jézus Szíve kultusz emléknapja. A reggeli szentmise kezdetén általános feloldozásra lesz lehetőség.

31
Máj
Elsőáldozás
Témakör: Plébániai hír

Az idei elsőáldozást, megfelelő óvatossággal, a jövő vasárnap, június 7-én, Szentháromság vasárnapján tartjuk a 10 órai szentmise keretében.

Ugrás: