Hírek
Örökimádás Gazdagréten!
Témakör: Plébániai hír

Plébániánkon a Szent Pio kápolnában folyamatos 0-24 az Oltáriszentség imádása 2018. április 8. óta. 

Továbbra is várjuk a jelentkezéseket az üres időpontokra a szervezőknél:

Kőrörsiné Ili - korosine.ilona@gmail.com - 06-70-5155696;
Medgyesi Zsuzsa - medgyesi.zsuzsa60@gmail.com - 06-30-9415307.

A porta szolgálatnál továbbra is találunk jelentkezési lapokat, amelyeken jelezhetjük örökimádó szándékunkat, felajánlásainkat. Kérjük, hogy azok is iratkozzanak fel, akik nem tudnak rendszeresen vállalni órákat.

Feliratkozni ide kattintva lehet: FELIRATKOZÁS

26
Jan
Gyertyaszentelő Boldogasszony
Témakör: Egyházi hír

A jövő vasárnapon, február 2-án, lesz Urunk bemutatásának ünnepe. A10 órai szentmise keretében tartjuk a gyertyák megáldásának szertartását és a gyertyás körmenetet, ami egyúttal a szentmise bűnbánati részét is jelenti. Ez az ünnep a II. Vatikáni Zsinat óta az Úr ünnepei közé tartozik, hiszen a születés után 40 nappal ezen a napon mutatta be Szűz Mária és Szent József a gyermek Jézust az Úrnak a jeruzsálemi templomban. A mózesi törvény szerint ekkor járt le Mária tisztulásának ideje. Szűz Mária karján találjuk a Világ Világosságát, akit a Messiásra váró öreg Simeon és Anna fogad a templom-ban. Ennek emlékére hordozzuk kezünkben a szentelt gyertyát, az örök Fény jelképét, aki eljött a nemzetek megvilágosítására.

26
Jan
Szent Balázs püspök, vértanú emléknapja
Témakör: Egyházi hír

A csodatevő szent közbenjárását a torokbaj és minden más baj, betegség ellen kérjük. Február 3-án, hétfőn a szentmise után, valamint 9-én a vasárnapi szentmisék után Balázs-áldás lesz.

26
Jan
Szent Angyalok jegyesoktatás
Témakör: Egyházi hír

„Légy frigyelmes!” címmel: 2019. február 21-22-23-án jegyesoktatási hétvége lesz plébániánkon. Szeretettel várjuk a szentségi házasságot tervező jegyespárokat! Jelentkezni 2019. február 10-éig lehet a weboldalon kitölthető űrlapon keresztül a szentségek / házasság menüpontban.

26
Jan
Önkéntesek a NEK-re
Témakör: Egyházi hír

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Titkársága ÖNKÉNTESEK jelent-kezését várja a Kongresszus idejére és az előkészítő munkálatokra. Jelentkezni 2020. február végéig az onkentes@iec2020.hu e-mail címen lehet.

Ugrás: