Hírek
Apostol TV elérhetősége
Témakör: Egyházi hír

Örömmel jelzem, hogy a Magyar Telekom felvette országos televíziós kínálatába az Apostol Televíziót. 2021. január 05-től a Magyar Telekom valamennyi televíziós hálózati platformján elérhető lesz. (IPTV, kábel, műhold).

25
Szept
Templomszentelési évforduló és templombúcsú
Témakör: Plébániai hír

Október 1-jén, szombaton a reggel 8 órai szentmisében ünnepeljük templomunk felszentelésének 6. évfordulóját. Este 17:30-kor Dr. Erdő Péter bíboros úr elsőszombati rózsafüzért imádkozik templomunkban a magyar családokért és ifjúságért. 18:00 órakor a Bíboros tartja a templombúcsú előestéjének ünnepi szentmiséjét az espereskerület papjaival együtt. Ez lesz espereskerületünk közös gazdagréti búcsúja. 2-án, a búcsú ünnepén, vasárnap Marco Frisina atya, a Szentatya karnagya tartja a 10 órai ünnepi szentmisét. Este 6 órakor különleges, meditációs Angyalos Koncertre kerül sor Frisina atya műveiből, amit a szerző maga vezényel. Don Marco a művekről is beszél. A koncertre 2000,- forintos egységáron támogatói jegyekkel lehet belépni.

25
Szept
Előadás a PPKE Hittudományi Karán
Témakör: Egyházi hír

Frisina atya október 3-án, 16 órakor előadást tart a Katolikus Egyetemen a „Zene szerepe életünkben” gondolattal (Veres Pálné u. 24. IV. emelet 7-es előadó). Az előadás nyitott, minden érdeklődőt szeretettel várnak. Frisina atya a pápák zeneszerzője. Jelenleg az Új Evangelizációt Elősegítő Pápai Tanács tanácsadója és a Santa Cecilia-bazilika rektora.

25
Szept
Ars Sacra Fesztivál
Témakör: Plébániai hír

A kulturális hét záróeseményeként ma 19 órakor az Anima Musicae Kamara-zenekar koncertjét hallhatjuk. Művészeti vezető: G. Horváth László. Közre-működnek: Kokas Katalin és Kelemen Barnabás hegedűművészek.

25
Szept
A külföldön élő magyarok szentmiséje
Témakör: Plébániai hír

Templomunkban tartják a külföldön élő magyar hívek találkozójának nyitó szentmiséjét. Szeptember 30-án, pénteken Dr. Cserháti Ferenc püspök atya mutatja be az ünnepi szentmisét 18 órakor.

Ugrás: