Hírek
A Szent Gábriel Irodalmi Klub
Témakör: Irodalmi klub

Szent Gábriel Irodalmi Klub 2019. szeptember 29-én, vasárnap 14 órától tartja következő rendezvényét a plébániai közösségi házban ELEK APÓ NAPJA címmel. Benedek Elek erdélyi magyar íróra emlékezünk születésének 160. és halálának 90. évfordulója alkalmából. 14 órától gyermekeknek meseolvasás, vetítés, 15.30-kor a Huncutazás c. filmet vetítjük Erdélyről, 17 órától erdélyi magyar népdalokat, 18 órától pedig Benedek Elek felnőtteknek szóló gondolatait hallgatjuk meg.

 

Szentföldi zarándoklat
Témakör: Plébániai hír

ZARÁNDOKLAT A SZENTFÖLDRE - IZRAEL

A következő út 2020. március 2 - 7. között lesz. Részvételi díj 780,- USD; a repülőjegy csomag nélkül pedig 75.000,- forint.

Jelentkezni a porta szolgálatnál illetve a plébániai irodáknál lehet szeptember 30-ig 40.000,- forint előleg (utazási költség) befizetésével. A program papíron a portán, és honlapunkon megtekinthető. Minden hívő Testvérünknek szeretettel ajánljuk, hogy zarándokoljon el az „Ötödik Evangélium” helyszíneire.

Szentföldi zarándoklat programja ide kattintva érhető el - 2020. március 02-07.
 

Megkezdődött az Örökimádás Gazdagréten!
Témakör: Plébániai hír

Az Isteni irgalmasság vasárnapján megkezdődött a Szent Piokápolnában az Oltáriszentség folyamatos imádása. A csütörtök esti szentségimádás ennek következtében megszűnt. Továbbra is várjuk a jelentkezéseket az üres időpontokra a szervezőknél: Kőrörsiné Ili - korosine.ilona@gmail.com - 06-70-5155696; Medgyesi Zsuzsa - medgyesi.zsuzsa60@gmail.com - 06-30-9415307.

A porta szolgálatnál továbbra is találunk jelentkezési lapokat, amelyeken jelezhetjük örökimádó szándékunkat, felajánlásainkat. Kérjük, hogy azok is iratkozzanak fel, akik nem tudnak rendszeresen vállalni órákat.

Feliratkozni ide kattintva lehet: FELIRATKOZÁS

15
Szept
Hittanórák
Témakör: Plébániai hír

A hittanórák rendje megtalálható a faliújságon és külön szórólapon elvihető a templom előteréből, mint az Angyalszó melléklete, illetve a weboldalunkon is olvasható.

15
Szept
Szent Charbel kultusz
Témakör: Plébániai hír

Hívő kezdeményezésre elindul templomunkban Szent Charbel atya rendszeres, nyilvános kultusza. Minden hónap 22-én, Szent Charbel libanoni kultuszának napján görög katolikus (bizánci) liturgia lesz templomunkban. A Szent Liturgia végzését Kocsis Tamás görög katolikus budai szervező lelkész atya vállalta el. Első alkalom: szeptember 22-én 16:00 órakor lesz.

15
Szept
Ikon kiállítás
Témakör: Plébániai hír

A Szent Charbel-kápolnában tegnap, a Nyitott Templomok Napján megnyitottam az ikon kiállítást a nemrég elhunyt Dr. Gregori Jánosné, Pannika ikonfestő műveiből. Ma, szeptember 15-én, vasárnap 15 órakor Makláry Ákos görög katolikus parókus, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége elnöke tart vetítéses előadást az ikonok üzenetéről, jellemzőiről, teológiájáról.

15
Szept
Albinoni koncert
Témakör: Plébániai hír

Szeptember 15-én, a mai vasárnap 19 órakor az Albinoni Kamarazenekar hangversenye lesz templomunkban. Marc-Antoine Charpentier: Magnificat c. művét hallhatjuk Zsigmond Balassa vezényletével.

Ugrás: