Hírek
08
Júl
Megkezdődött az Örökimádás Gazdagréten!
Témakör: Plébániai hír

Az Isteni irgalmasság vasárnapján megkezdődött a Szent Piokápolnában az Oltáriszentség folyamatos imádása. A csütörtök esti szentségimádás ennek következtében megszűnt. Továbbra is várjuk a jelentkezéseket az üres időpontokra a szervezőknél: Kőrörsiné Ili - korosine.ilona@gmail.com - 06-70-5155696; Medgyesi Zsuzsa - medgyesi.zsuzsa60@gmail.com - 06-30-9415307. Különösen a július 2-ai héten lenne szükség a jelentkezésektre.

A porta szolgálatnál továbbra is találunk jelentkezési lapokat, amelyeken jelezhetjük örökimádó szándékunkat, felajánlásainkat. Kérjük, hogy azok is iratkozzanak fel, akik nem tudnak rendszeresen vállalni órákat.

Feliratkozni ide kattintva lehet: FELIRATKOZÁS

10
Jún
Zarándoklataink 2018
Témakör: Plébániai hír

FRISSÍTVE

LIBANON - A KÖZEL- KELET GYÖNGYSZEME, A CÉDRUSOK FÖLDJE Zarándoklat Szent Charbel, maronita szerzetes sírjához

A Szent Charbel atya nyomában induló libanoni zarándoklat október 21-27. között lesz. Részletes program és a költségek hamarosan várható. Jelentkezni 50.000,- Ft előleggel és az elérhetőség megadásával lehet.

RÉSZLETES PROGRAM HAMAROSAN

15
Júl
Ministráns-tábor
Témakör: Plébániai hír

Az elmúlt héten megtartottuk Kőszegen ministránsaink nyári táborozását. Híveink az előző vasárnapon szíves adományaikkal 138 ezer forinttal támogatták a táborozást. Köszönöm Hegedűs Vince ministránsvezető szervezését!

15
Júl
Orgona koncertsorozat
Témakör: Plébániai hír

Szilágyi Gyula orgonaművész 7 részes koncertsorozatot indított Francisco Correa de Arauzo (1584-1654) műveiből. amelynek keretében elhangzik „Facultad organica” mind a 69 darabja. A következő orgonakoncertre ma (15-én) 15:00 órakor kerül sor. Részletes program az előtéri plakáton.

15
Júl
Kegyhelylátogató klub
Témakör: Plébániai hír

A kegyhelylátogató klub 2018 július 21-én (szombaton) indul a tematika szerinti következő kegyhelyre az esztergomi bazilika oldalszárnyába beépített Bakócz kápolna megtekintése céljából, melynek programja a következő:

09:00 óra találkozó az Árpád híd melletti autóbusz állomásnál, a pesti oldalon, a palánknál.
09:10 indulás Esztergomba.
10:30 érkezés Esztergomba, majd onnan sétával a várhegyen lévő bazilikához.
11:00 közös éneklés, illetve egyéni ima a bazilikában.
11:30 Bakócz kápolnai program: Rétvári tanár úr bevezetője, majd egy helyi szerzetes tájékoztatója.
12:00 A bazilika előtti tér érdekességeinek megtekintése.
12:30 Kálvária esetleges felkeresése.
13:00 ebédszünet két variációban: Az otthonról hozott élelmek elfogyasztása vagy átsétálva a hídon (30 perc) a szlovákiai Párkányban helyi speciális ételek megkóstolása. (Euro szükséges)
14:00 Sétával vissza Esztergomba, onnan hazautazás három variációban: autóbusszal, vonattal 16 órára, illetve sétahajóval (16 órai indulással), majd érkezés 20 órára. A sétahajó nyugdíjas jegy: 2700 Ft.

A változatos és érdekes programra szeretettel várjuk klubtagjainkat, újonnan érdeklődőket, akár egész családokat is.

15
Júl
Szent Charbel-kápolna
Témakör: Plébániai hír

Örömmel jelzem, hogy templomunk keresztelő kápolnáját a libanoni maronita szentről, Szent Charbel atyáról nevezzük el. Az ünnepélyes kápolna megáldást augusztus 21-én estére tervezzük. Ekkor helyezzük el nyilvános tiszteletre a 4 libanoni szent plébániánkon őrzött ereklyéit. A 3 ereklyetartó elhelyezésére 3 db üveges fali biztonsági szekrényt készíttetünk, darabonként 200 ezer forint összegért. 2 db tároló árát már nagylelkű adományozók biztosítják. A harmadik szekrény és a templomkertben elültetendő libanoni cédrusfa fe-dezetére további adományokat gyűjtünk. Várjuk a támogatók szíves felajánlásait.

Ugrás: