Hírek
A De Angelis Kórus születésnapja
Témakör: Kórus

Templomunk kórusa 15 éves. Ennek örömére Újbuda Önkormányzatának támogatásával november 24-én 18:00 órakor ünnepi hangversenyt rendezünk a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai és Bionikai Karának szintén 15 éves kórusával együtt. A két kórus közös előadásban megszólaltatja Vivaldi: Gloria című művét, valamint saját kórusműveket is ad majd elő.

Megkezdődött az Örökimádás Gazdagréten!
Témakör: Plébániai hír

Az Isteni irgalmasság vasárnapján megkezdődött a Szent Piokápolnában az Oltáriszentség folyamatos imádása. A csütörtök esti szentségimádás ennek következtében megszűnt. Továbbra is várjuk a jelentkezéseket az üres időpontokra a szervezőknél: Kőrörsiné Ili - korosine.ilona@gmail.com - 06-70-5155696; Medgyesi Zsuzsa - medgyesi.zsuzsa60@gmail.com - 06-30-9415307.

A porta szolgálatnál továbbra is találunk jelentkezési lapokat, amelyeken jelezhetjük örökimádó szándékunkat, felajánlásainkat. Kérjük, hogy azok is iratkozzanak fel, akik nem tudnak rendszeresen vállalni órákat.

Feliratkozni ide kattintva lehet: FELIRATKOZÁS

18
Nov
Simándiné Hegedűs Judit halála 1934-2019
Témakör: Plébániai hír

November 13-án, életének 85. évében elhunyt egyházközségi Képviselőtestületünk tiszteletbeli tagja, Simándiné Hegedűs Judit. Az infánsnő születésnapja című Radnai Miklós táncjátékban már 14 éves korában szerepelt, majd negyedszázadon át – 1950 és 1975 között – volt az Operaház balettkarának megbecsült tagja. Jutka asszony Simándi József gazdag pályafutása alatt férje fontos támasza és három gyermekük édesanyja volt. A Kossuth-díjas, Érdemes és Kiváló művész, operaházi Örökös Tag 1997-ben bekövetkezett halála után is minden idejét és kiapadhatatlan energiáját a legendás tenor emléke ápolásának szentelte. A Szegeden 1998-ban alapított Simándi József Énekversenyen évről évre fővédnökként figyelte a jövő generációját, valamint tevékenyen részt vett a 2017-es Simándy100 rendezvénysorozat lebonyolításban. Plébániánk több csoportjának tagja volt. Minden hívő szerette és becsülte Judit asszonyt az alázatos, szolgálatkész, kedves és embertársait szerető megjelenéséért. Mindenszentek ünnepén a szentmisén áldozott, kórházi ágyán megkapta a szent kenet szentségét, és teljes búcsúban részesült. Felkészülten lépte át az örökkévalóság kapuját. Nyugodjék békében!!!

18
Nov
Karitász gyűjtés
Témakör: Plébániai hír

A jövő vasárnap (november 24-én) országos Karitász-gyűjtést tartunk templomainkban (így nálunk is) a Katolikus Karitász javára, szegény és rászoruló testvéreink és családjaik megsegítésére.

18
Nov
Szent Erzsébet kenyérosztás
Témakör: Plébániai hír

Ma, vasárnap a szentmise végén az oltár előtt személyenként minden kedves Testvérünknek Szent Erzsébet kenyeret fogok átnyújtani a szeretet jelképeként.

18
Nov
Szentföldi zarándoklat
Témakör: Plébániai hír

Holnap indul a plébániánkon meghirdetett zarándoklat a Szentföldre. Távollétemben Dr. Fügedy Antal Levente mezőbikácsi plébános atya helyettesít a misézésben és az egyéb lelkipásztori szolgálatban.

Ugrás: