Hírek
09
Aug
Plébánosi beiktatásom 10. évfordulója
Témakör: Plébániai hír

Augusztus 9-én, a mai vasárnap a 10 órai szentmisében adok hálát Veletek együtt azért, hogy 10 évvel ezelőtt iktatott be Udvardy György püspök atya gazdagréti plébánosi szolgálatomba. Továbbra is kérem az itt élő Hívő Népre Isten áldását, szolgálatomhoz megerősítő kegyelmét.

09
Aug
Nagyboldogasszony ünnepe
Témakör: Egyházi hír

Augusztus 15-e, Szűz Mária mennybemenetelének ünnepe ún. parancsolt ünnep, a szentmisén kötelező a részvétel.

„…Szűz Mária végül is mintegy kiváltságainak legfőbb koronájaként elnyerte a mentességet a sírban való romlástól, és — szent Fiához hasonlóan — legyőzve a halált, testével és lelkével felvétetett a mennyei dicsőségbe, ahol szent Fiának, az örökkévalóság halhatatlan Királyának a jobbján mint Királynő tündököl.”

(XII. Piusz pápá-nak Munificentissimus Deus kezdetű apostoli rendelkezéséből). Szent István királyunk 1038-ban ezen a napon fejezte be földi életét. Így Nagyboldogasszony ünnepe sajátosan is nemzeti ünnepünk. Idén, a Nemzeti Összetartozás Évében különös hangsúlyt kap ez a nap. A Szűzanya iránti szeretetünk és a nemzeti egység jeleként elhelyezzük a csíksomlyói Segítő Szűzanya kegyszobrának másolatát templomunkban. A szobor a bal oldali gyóntatószék mellett kap helyet.

A Burján Árpád és hitvese, Judit részéről felajánlott adományból kapott szobrot Dr. Cserháti Ferenc püspök atya fogja leleplezni és megáldani augusztus 15-én, a 10 órakor kezdődő ünnepi szentmise végén. Ezt követően a püspök atya megáldja azt a Trianoni Keresztet és zászlót is, amelyet a Hegyvidéki Trianon Harangja Társaság állíttatott a templomkertben, az urnatemető bejárata közelében. Az ünnepi szentmisét az Apostol TV online módon közvetíti a világ magyarjai számára. Az ünnep művészi közreműködője Jegercsik Csaba színművész. A szentmise előtt, 9 órakor elimádkoz-zuk a zsolozsma Reggeli dicséretét, majd a dicsőséges rózsafüzért. A szentmisét követően pedig szeretetvendégség lesz a templomkertben.

09
Aug
Nagyboldogasszony búcsú
Témakör: Budai Középső Espereskerület hír

Espereskerületünk következő búcsúja a Nagyboldogasszony-templomban lesz (Mátyás-templom) augusztus 15-én, szombaton 19:00 órakor (Budapest, I. Szentháromság tér 2). Süllei László plébános úr szeretettel vár minket is.

09
Aug
Nyári koncertest
Témakör: Kórus

Kirkósa Tamás szervezésében nyár esti koncert lesz templomunkban.

Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, Baráti Kristóf és a Camerata Pelsonore közös koncertjére, amely augusztus 14-én 19.00 órakor a gazdagréti Szent Angyalok-templomban kerül megrendezésre.

A koncerten elhangzik: F. Mendelssohn: d-moll hegedűverseny és A. Dvořak: E-dúr vonósszerenád.

A belépés díjtalan, adományokat szívesen fogadunk!

 

09
Aug
Szent Pio atya szobra
Témakör: Egyházi hír

Pio atya műgyanta szobrát a róla elnevezett téren, a hatósági szakvélemény alapján bronzból készült szoborra kell lecserélnünk. Ennek érdekében gyűjtést hirdettünk egy új Szent Pio atya szobor beszerzésére, illetve készíttetésére. Az adományokat a Gazdagréti Plébánia külön OTP számlájára várjuk: 11784009-20602855

Ugrás: