Hírek
Apostol TV elérhetősége
Témakör: Egyházi hír

Örömmel jelzem, hogy a Magyar Telekom felvette országos televíziós kínálatába az Apostol Televíziót. 2021. január 05-től a Magyar Telekom valamennyi televíziós hálózati platformján elérhető lesz. (IPTV, kábel, műhold).

04
Dec
A Szeplőtelen Fogantatás ünnepe
Témakör: Egyházi hír

A Szeplőtelen Fogantatás ünnepe: December 8-án, csütörtökön lesz a Szűzanya Szeplő-telen Fogantatásának ünnepe. Tanácsolt ünnep. Az ünnepi szentmisét 8 órakor tartjuk. Utána a rózsafüzért imádkozzuk. Katolikus hittétel, hogy Szűz Mária fogantatásának pillanatától kezdve mentes volt az áteredő bűntől.

04
Dec
Szentségimádás
Témakör: Plébániai hír

December 7-én, szerdán, Szeplőtelen Fogantatás ünnepének előestéjén zenés, gyertyafényes szentségimádást tartunk Égi Édesanyánk tiszteletér templomunkban este 19 - 22 óráig, melyet vigília misével zárunk 22.00 órakor. A szentmisét Vörös András karmelita rendfőnök mutatja be. Az este folyamán lesz gyónási lehetőség, közbenjáró ima, és a skapulárét is fel lehet majd ven-ni. Várjuk a fiatalokat és a fiatal házaspárokat is, akik a Tiszta Szívek Mozgalmának tisztasági fogadalmát szeretnék letenni, vagy megújítani, és ehhez kérik Égi Édesanyánk megerősítő kegyelmét. Az Ő égi segítsége nélkül igen nehéz az árral szemben menni korunk ideológiai válságában. Velünk lesz Eredics Gergely atya is, aki a guadalupei Szűzanya palástjának hűen elkészí-tett másával áldja meg a fogadalmas fiatalokat és házaspárokat! Nem csak őket természetesen!

04
Dec
Villanyszámla
Témakör: Plébániai hír

Az emelkedő energia árak plébániánkat is kedvezőtlenül terhelik. A villanyáram szolgáltatónk, az EON-cég a 2023-as év új szerződésében megkívánja, hogy a villanyszámlát 2 hónappal korábban tervezett áron fizessük ki. Így ebben a hónapban ki kellett fizetni az októberi, immár háromszorosára emelkedett villanyszámlát, 602.515,- forintot, valamint a kalkulált januári számla összegét, 882.734,- forintot. Ez a teher van kilátásban még újabb két hónapon keresztül, ami többszörösen meghaladja plébániánk anyagi lehetőségeit. Ezért az adventi vasárnapok perselygyűjtéseit a rezsi kiadásokra fordítjuk. A gáz használatát egy kedvezőbb ár lehetőségéig kikapcsoltuk a templomban.

04
Dec
Szentföldi zarándoklat
Témakör: Plébániai hír

Az erdélyi, kovásznai plébánia zarándoklatot hirdet a Szentföldre 2023. feb-ruár 27-től március 4-ig. Plébániánk is csatlakozik az úthoz. Érdeklődni és jelentkezni a porta szolgálatnál és a plébániai irodában lehet.

Ugrás: