Hírek
Örökimádás a szenvedő lelkekért
Témakör: Plébániai hír

Mindenszentek ünnepével kapcsolatosan, az ünnep nyolcadában, a búcsú nyerés lehetőségeként, visszaáll a Szent Pio-kápolnában az örökimádás. Október 31-e, szombaton reggel 8 órától, november 8-a, vasárnap este 8 óráig folyamatosan nyitva lesz a kápolna a szentségimádásra. Ajánljuk fel imádságainkat, emlékezésünket a szenvedő lelkekért, halottainkért.

25
Okt
Plébániai hittan órák rendje
Témakör: Plébániai hír

Plébániai hittan órák rendje – 2020. szeptember 07-től

Hétfő

16:30

Elsőáldozók 1.

18:00

Felnőtt hittan

Szerda

17:30

felkészülés bérmálkozásra

Péntek

14:30

Elsőáldozók 2.

16:00

Volt elsőáldozók

25
Okt
Mindenszentek ünnepe – Halottak napja
Témakör: Egyházi hír

a jövő vasárnap, nov. 1-je Mindenszentek ünnepe. Az ünnepi szentmise 10 órakor kezdődik. A szentmisét követően az altemplomban halottainkra emlékezünk, lelki üdvükért elimádkozzuk a dicsőséges rózsafüzért. Halottak napján, 2-án, hétfőn a szentmise a szokott időben 8 órakor kezdődik. Előtte a halotti zsolozsmából a reggeli dicséretet imádkozzuk.

25
Okt
Novemberi misék
Témakör: Plébániai hír

Novemberben, a halottak hónapjában, 30 napos szentmise-sorozatot tartunk elhunyt szeretteinkért. Halottainkért minden nap szentmisét fogunk bemutatni az Angyalszóban jelzett időpontokban. A novemberi misék felajánlásaihoz borítékokat és adatlapokat helyeztünk el a bejáratnál és az előtérben.

25
Okt
Búcsú-nyerés a halottakért
Témakör: Egyházi hír

Aki a temetőt ájtatos lélekkel látogatja, és legalább lélekben imádkozik a megholtakért, november 1-8-ig minden nap teljes búcsút nyerhet. Feltételek:

gyónás, áldozás, imádság a pápa szándékára. Az év többi napján részleges búcsút lehet nyerni a temető meglátogatásakor. Akik halottak napján (vagyis az azt megelőző nap delétől a halottak napját követő éjfélig) meglátogatnak egy templomot vagy nyilvános kápolnát, teljes búcsút nyerhetnek a szokásos
feltételekkel. A látogatáskor egy Miatyánkot és egy Hiszekegyet kell elimádkozni. Emlékezzünk meg imádságainkban elhunyt szeretteinkről.

Ugrás: