Hírek
Apostol TV elérhetősége
Témakör: Egyházi hír

Örömmel jelzem, hogy a Magyar Telekom felvette országos televíziós kínálatába az Apostol Televíziót. 2021. január 05-től a Magyar Telekom valamennyi televíziós hálózati platformján elérhető lesz. (IPTV, kábel, műhold).

17
Jan
Ökumenikus imahét
Témakör: Egyházi hír

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) és a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) által szervezett imahét során a különböző felekezetű gyülekezetek ökumenikus közösségben tartanak istentiszteleteket, és imádkoznak a keresztények egységéért. Az ökumenikus imahét országos nyitó istentiszteletét a budapesti Szent István-bazilikában tartják január 17-én, vasárnap 17 órától. Szentbeszédet mond Erdő Péter bíboros, érsek;

igét hirdet Steinbach József, a Magyarországi Református Egyház Dunántúli Egyházkerületének püspöke. Az ökumenikus imahét idei központi témája az összefogás; bibliai mottója a János evangéliumából vett idézet: „Maradjatok meg szeretetemben, és sok gyümölcsöt teremtek.” Az idei imahét anyagát a svájci grandchamp-i szerzetesi közösség készítette, a szöveget az Egyházak Világtanácsa Hit- és Egyházszervezet Bizottsága és a Keresztény Egység Előmozdításának Pápai Tanácsa által létrehozott nemzetközi bizottság tagjai véglegesítették. A hagyományos újbudai ökumenikus imahét idén online formában követhető.

17
Jan
Szent Charbel liturgia
Témakör: Egyházi hír

Újra lesz Szent Charbel atya tiszteletére felajánlott szent liturgia. A következő alkalom pénteken, január 22-én lesz 18:00 órai kezdettel. A szent liturgiát bemutatja: Kocsis Tamás görögkatolikus szervező lelkész.

17
Jan
Szent Pio atya szobra
Témakör: Egyházi hír

Pio atya műgyanta szobrát a róla elnevezett téren, a hatósági szakvélemény alapján bronzból készült szoborra kell lecserélnünk. Ennek érdekében gyűjtést hirdettünk egy új Szent Pio atya szobor beszerzésére, illetve készíttetésére. Az adományokat a Gazdagréti Plébánia külön OTP számlájára várjuk: 11784009-20602855

17
Jan
Vatikáni adások
Témakör: Egyházi hír

az Apostol TV minden vasárnap délben 12 órakor Rómából élőben közvetíti Ferenc pápa úrangyala imáját. Pénteken délelőtt a rózsafüzér ima után a Szentatya szerdai általános kihallgatását láthatjuk felvételről. A közvetítéseket Szilágyi Mária tolmácsolja és kommentálja. Szeretettel ajánljuk a hazai szinten egyedülálló lelkiségi műsorokat.

Ugrás: